مجموعه دارا تجهیز شما را به خرید بهترین دستکش های پزشکی دعوت می کند.
کافیست فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

تاریخچه چسب

آنچه در این مقاله می خوانید ...

چسب مایع بخیهتاریخچه چسب1- مقدمه2- تاریخچه چسب در دوران باستان3- تاریخچه چسب در دوران صنعتی4- تاریخچه چسب در قرن بیستم5-  انواع چسب چسب های تکنولوژیک1-5- چسب های روغنی2-5- چسب های حرارتی3-5-  چسب های آکریلیک4-5- چسب های پلی اورتان6- نتیجه
چسب مایع بخیه

چسب مایع بخیه

تاریخچه چسب

1- مقدمه

انتخاب و استفاده از چسب ها در زندگی روزمره ما بسیار رایج است. از چسب های کاربردی در حوزه هایی مانند ساخت و ساز، بسته بندی، صنایع خودرو، الکترونیک و لوازم دیگر، استفاده می شود. اما آیا تا به حال به تاریخچه چسب فکر کرده اید؟

2- تاریخچه چسب در دوران باستان

صمغ

نخستین رخورد  انسان با چسب، به بیش از 200 هزار سال پیش در زمان اولین استفاده های مردم از فرآورده های طبیعی بود. یافته های باستانی نشان می دهد که انسان ها در اوایل تمدن ها “چسب” هایی را تولید می کردند که برای تعمیر و ساختن اشیاء استفاده می شدند. این چسب ها از موادی مانند مخلوطی از شمع و رزین درست می شدند.

در دوران  ایران باستان ،نیز از چسب های طبیعی مانند شیرینیهای مصرفی و با ریشه در درختان و گیاهانی مانند گون استفاده می کردند.

3- تاریخچه چسب در دوران صنعتی

استرادیواریوس

اما با پیشرفت جوامع انسانی و نیازهای روزافزون، چسب های مصنوعی و صنعتی معرفی شدند. در قرن نوزدهم، شیمیدان بریتانیایی چارلز وتشکیس که در عین حال یک نوازنده بریمور و دیپلمه ریاضی بود، اولین چسب مصنوعی را به وجود آورد.. وتشکیس طی بررسی های خود بر روی کوچکترین جزئیات ساختار شیمیایی درختچه های قندی، ترکیبات شیمیایی منحصر به فردیاستخراج نمود که از طریق آن اولین چسب مصنوعی را  تولید کرد. این چسب مصنوعی نسبتاً پایدارتر و ماندگارتر از محصولات طبیعی بود.

در سال 1862، آلکساندر پارکس اولین پلیمر سنتتیک را خلق کرد که در علم شیمی معروف است. پلیمر سنتتیک، پایه ای برای چسب های صنعتی مدرن است. این نوآوری باعث شکل گیری صنعت چسب در قرن بیستم شد.

4- تاریخچه چسب در قرن بیستم

کاربرد چسب در صنعت

در طول قرن بیستم، صنعت چسب تحولات بزرگی را پشت سر گذاشت. با استفاده از ترکیبات شیمیایی پیشرفته، چسب های قدرتمندتر، مقاومتر در برابر حرارت و آب و زمان خشک شدن کوتاهتر ایجاد شدند. همچنین، چسب های خاصی برای صنایع خاص مانند فضایی، خودروسازی و الکترونیک توسعه یافتند.

اکنون، با وجود پیشرفت های تکنولوژیانواع چسب های هوشمند و نیمه هادی تولید  و در صنایع مختلف انواع چسب های پیشرفته استفاده می شوند. همچنین، به واسطه اهمیت بیشتر به طراحی و زیبایی، چسب های مختلف رنگین کمانی و با الگو های متنوع برای استفاده های زینتی نیز تولید می شوند.

5-  انواع چسب چسب های تکنولوژیک

در نهایت، صنعت چسب در حال حاضر یک صنعت بسیار گسترده است که هر روز با پیشرفت های جدید و نوآوری ها در این زمینه، در حال رشد و توسعه است. امیدواریم که در آینده چسب هایی همچون چسب های هوشمند با قابلیت های جدید و منحصر به فرد برای ما فراهم شوند.از زمان اختراع چسب های مصنوعی و صنعتی، تکنولوژی های جدیدی  برای  تولید چسب ها بوجود آمده اند   این تکنولوژی ها شامل چسب های روغنی، چسب های حرارتی، چسب های آکریلیک و چسب های پلی اورتان می شود. به علاوه، چسب های هوشمند در حال توسعه است. این چسب ها آب و هوا را به خوبی عبور می دهند و بسته بندی های غذایی را ایمن و بی خطر می سازند. همچنین، چسب های هوشمند به عنوان حسگر های خلاق و قابل انعطافی برای کاربردهای پزشکی و تشخیصی توسعه می یابند.

1-5- چسب های روغنی

چسب های روغنی به عنوان یکی از انواع قدیمی چسب ها به شمار می روند. این چسب ها از روغن های طبیعی مانند روغن بادام، ارده و گیاهان دیگر تولید می شوند. چسب های روغنی بسیار ضعیف و غیرماندگار هستند و به طور معمول برای استفاده های خانگی یا موقتی به کار می روند.

2-5- چسب های حرارتی

چسب های حرارتی  نیز از طریق استفاده از گرما و فشار جایگزینی  چسب های معمولیمی شوند. این چسب ها از قطعات پلی اورتان تولید می شوند که تحت تاثیر گرمای بالا، مایع می شوند و به صورت چسبناک اجسام با بهم می‌چسبانند. چسب های حرارتی در  صنایع بسته بندی،  صنایع الکترونیکی، صنایع خودرو و ساخت و ساز ساختمانی  استفاده می شوند.

3-5-  چسب های آکریلیک

چسب های اکریلیک نیز از طریق ترکیبات شیمیایی و پلیمرهای  تولید می شوند. این نوع چسب ها ماندگاری بالا، مقاومت عالی در برابر آب و حرارت و قابلیت چسبندگی بر روی سطوح مختلف را دارا هستند چسب های  آکریلیک در بسته بندی، ساخت و ساز، الکترونیک و صنایع دیگر استفاده می شوند.

4-5- چسب های پلی اورتان

نوع دیگری از چسب ها، چسب های پلی اورتان هستند. این چسب ها از ترکیبات پلیمری تشکیل شده و دارای خواص سخت و مقاوم در برابر حرارت، آب و ضربه هستند. چسب های پلی اورتان در صنایع ساخت و ساز، خودروسازی و الکترونیک استفاده می شوند.

6- نتیجه

تاریخچه چسب از استفاده از مواد طبیعی تا توسعه صنایع چسب های صنعتی و مصنوعی، پیشرفت های بزرگی را تجربه کرده است. همچنین، تکنولوژی های جدیدی مانند چسب های آکریلیک و پلی اورتان به وجود آمده است که از خواص و کاربردهای منحصر به فردی برخوردار هستند. امروزه، با رشد صنعت چسب و نیازهای روزافزون، امیدواریم که بازار چسب ها با محصولات جدید و نوآورانه تحول فراگیری کند.

تماس با ما

نویسنده

برای دریافت مشاوره روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره رایگان

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *